Stekt ris med svamp

Ett enkelt sätt att piffa upp och lyxa till riset! Smaken ger en läcker smak och chilin lite sting. Tricket för att få svampen extra god är att sticka den ordentligt. Konsistensen blir även mycket trevligare tycker jag. Känns nästan lite krispig när man tar en tugga. Servera riset med en gryta eller som en hel måltid, Vi åt kyckling i parmesan och vitlökssås bredvid, recept HÄR!

4 portioner
3 dl ris (jasmin eller långkornigt ris)
500 g champinjoner
1-2 st grön chili (justera hetta efter smak)
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
2,5 msk japansk soja
Salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
Garnering:
Gräslök

Gör såhär:
Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att riset inte blir överkokt eller klibbigt. Låt riset kallna helt.

Hacka champinjonerna i skivor. Hacka lök i tärningar, hacka vitlök och chili fint.

Hetta upp en helt torr stekpanna, stek svampen på hög värme under ständig omrörning. Viktigt att du är noga med att steka svampen ordentligt. När svampen har fått en fin yta och slutar vätska sig sönder du ner smör och olja i stekpannan. Tillsätt även chili, vitlök och lök. Stek allting noga under omrörning tills löken får färg.

Vänd i det kalla riset, soja och stek under omrörning i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar. Toppa med gräslök och servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close