Hot tuna melt på rostad blomkål

Ett annorlunda sätt att servera hot tuna melt på. Om du är som jag, ÄLSKAR blomkål, då är detta verkligen något för dig. Det blir matigt och helt enkelt fantastiskt gott. Nedan länkar jag till en klassisk hot tuna melt och lite annat gott med blomkål.

4 portioner
2 tomater
Ca 200 g riven ost (gärna cheddarost)
Inlagda jalapeños
Tonfiskröran:
2 burk tonfisk i vatten
2 selleristjälkar
0,5 rödlök
10 st cornichons
3/4 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Blomkålen:
1 blomkålshuvud
2 paprikapulver
Olivolja till garnering (rapsolja funkar också bra)
Salt och svartpeppar
Serveringsförslag:
Sriracha
Rostad lök

Recept på klassisk hot tuna melt hittar du HÄR! rostad blomkål med chimichurri HÄR! och rostad blomkål med tahinasås HÄR!

Gör såhär:
Börja med tonfiskröran. Finhacka selleri och lök, låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran och ställ i kylen.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Dela blomkålen i 4 delar, ca 1,5-2 cm tjocka bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och ringla olivolja över. Tillaga mitt i ugnen i ca 12-15 min, tills blomkålen mjuknar och får en fin yta.  

Lägg hälften av den rivna ost över blomkålen , lägg tomat över. Lägg en rejäl klick tonfiskröra, toppa med ost, jalapeno, lite mer ost och tillaga sen mitt ugnen på 225°, i ca 12 min. Toppa med sriracha och rostad lök. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Ulrika says:

    Du glömde länka till min favorit: Rostad blomkål med linsmasala♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close