Ugnsbakad pasta toppad med massa gott är en favorit som kan varieras i det oändliga. Perfekt att laga med rester från gårdagens middag. Nu när det är säsong för zucchini väljer jag gärna det som huvudingrediens i min pastagratäng. Supergott!
6 portioner
300 g pasta
2 st mozzarella (à 125 g)
Ca 1 dl riven parmesanost
Tomatsåsen:
500 g zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 kruka färsk basilika
2 tsk torkad oregano
Salt & peppar
2 dl vatten
Olivolja till stekning
Recept på pastagratäng med kycklingcurry hittar du HÄR! världens godaste pastagratäng HÄR! ugnsbakad pasta alfredo HÄR! & gnocchi alla sorrentina HÄR!
Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, oregano, tomatpuré och stek under omrörning i ca 2 min. Tillsätt krossad tomat, vatten, en näve färsk basilika, salt, peppar och låt såsen puttra under lock i 20 min. Hacka zucchinin i skivor, stek i olja tills den får lite färg, ca 4-5 min. Vänd ner i tomatsåsen och låt puttra i 10 min.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Koka pastan al dente och sila av. Ringla lite olivolja över pastan, blanda och lägg sedan i en ugnsform. Häll tomatsåsen över pastan. Toppa med mozzarella som du har skivat och massa parmesan. Baka gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna nån minut i rumstemperatur innan servering.