4 portioner
1 kg fast potatis
1 gul lök
2-3 st vitlöksklyftor
1 näve färsk oregano eller 1 msk torkad oregano
2 msk tomatpuré
400 g krossad tomat
Ca 1,5 dl vatten
Olivolja till stekning och garnering
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Fetaost till garnering
Persilja eller orange till garnering
Bröd
Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Hacka potatis i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen tills potatisen får en fin gyllene färg, ca 15 min.
Hacka lök i tärningar och vitlök fint. Grovhacka oregano om du jobbar med färsk. Hetta upp olja i en stekpanna med höga kanter och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök och oregano, stek lite till. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Vänd i krossad tomat, vatten och koka upp. Låt tomatsåsen puttra under lock i ca 20 min på medelhög värme.
Vänd ner potatisarna i såsen, smaka av med salt och svartpeppar. Låt grytan puttra i ytterligare 10 min utan lock. Ringla olivolja över, toppa med smulad getost och oregano eller persilja. Servera med bröd och njut!
Ser gott ut Du har så fina och lätta recept
Det var gott och enkelt. Gjorde lite vitlökssås av grekisk yoghurt till.