Krämig köttfärssoppa med kål

För mig är soppa riktig comfort food! Det bästa med soppa är att man kan oftast ha i de flesta grönsaker och man kan variera ingredienserna i det oändliga. Vi älskar soppa här hemma och min son Hadi säger att jag lagar världens godaste soppor. Här är en soppa som gjorde succé på middagsbordet. Krämig köttfärssoppa med kål och potatis.

6 portioner
500 g färs av valfri sort
500 g fast potatis
150 svartkål eller grönkål
1 gul lök
3 stjälkar blekselleri
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
3 dl grädde
1,5 msk majsstärkelse (gör soppan krämig, kan uteslutas)
2 grönsaksbuljongtärningar
1,2 l vatten
Salt & svartpeppar
Rapsolja till stekning
Serveringsförslag:
Citron

Recept på köttfärssoppa med tomat hittar du HÄR! och en enkel köttfärssoppa pasta och tomat HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka selleri i små bitar, hacka kålen i mindre bitar och hacka potatis i slantar (ej för tunna).

Hetta upp olja i en gryta och stek selleri och lök glansig under omrörning. Vänd i färs, riven vitlök, torkad oregano och stek allting noga under omrörning, tills färsen får färg och smular sig. Tillsätt hett vatten och koka upp soppan. Smula i buljong och låt soppan koka på medelhög värme under lock i 15 min.

Tillsätt potatis, grädde och kålen. Låt koka på medelhög värme i ca 10-15 min. Späd ut majsstärkelse med lite vatten och vänd ner i soppan samtidigt som du blandar soppan. Låt puttra i 5 min. Smaka av med salt, peppar och pressa gärna över citron över vid servering.

Join the Conversation

  1. Här har jag hittat många spännande recept men detta var helt ok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close