Persiska kotletter- Köttfärsbiffar med potatis

Smarriga persiska köttfärsbiffar med potatis. De kan avnjutas varma eller kalla och passar lika bra att serveras på buffen, som burgare eller i pitabröd med grönsaker.

4 portioner
400 g köttfärs (kycklingfärs funkar också bra)
2 st stora potatisar (läs tips nedan)
1 gul lök
1 st ägg
1 tsk gurkmeja
1 tsk advieh (persisk kryddblandning, kan ersättas med curry)
Ca 1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk chili- eller paprikapulver
Olja till stekning
Panering (valfritt):
Ströbröd
TIPS! Man kan ha både råa eller kokta potatisar i biffarna. Vanligast är att man kokar oskalade potatisar först tills de mjuknar men fortfarande är lite hårda i mitten. Sen river man ner potatisarna i smeten. Jag hoppar över kokningen och använder rårivna potatisar. Använder du rå potatis så måste du krama ur vätskan ordentligt så du inte får fuktiga biffar.

Gör såhär:
Riv löken på den grova sidan av rivjärnet, krama ur vätska från löken och lägg i en skål. Riv potatisarna på den grova sidan av rivjärnet. Om du använder råa potatisar kramar du ordentligt ur vätska från dem. Lägg potatis, lök, köttfärs och kryddor i en bunke. Kläck över ägget och blanda köttfärssmeten ordentligt. Smeten ska vara lite kladdig.

Forma till avlånga biffar och panera på båda sidor med ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 6-7 min på varje sida. Servera biffarna med valfritt tillbehör. De kan ätas som hamburgare eller i pitabröd med grönsaker och yoghurt, chilisås eller ketchup. Persisk tzatsiki passar perfekt vid biffarna, recept hittar du HÄR!

Join the Conversation

  1. Lizzie says:

    Hej! Ska göra dessa! Vad är det för sås du har till, ser ut som något vitt på bilden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close