Pizzamackor är allas favoriter! Varma mackor deluxe. Snabblagad och god mat när den är som bäst. Gott som vardagsmat, till fredagsmyset eller varför inte duka upp en stor buffé med pizzamackor nästa gång du får gäster eller har kalas?
Pizzamacka gjord på formfranska.
Tomatsås eller ketchup
Riven ost eller ostskivor
Valfri topping som:
Tonfisk, salami, räkor, oliver, lök, ananas osv
TIPS! Du kan variera toppingen i det oändliga. Med allt från rester från gårdagens tacos, kyckling eller något annat gott du har hemma. Funkar utmärkt att byta ut formfranska mot knäckebröd om du vill ha en knäckepizza.
Gör såhär:
Bred tomatsås eller ketchup på bröden, lägg på riven ost och slutligen valfri garnering. In i ugnen på 200° i 10 min. Busenkelt!
Servera med pizzasallad
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk svartpeppar
Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.