Pytt i panna med köttfärs

Pytt i panna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda i pytten. Jag gör min väldigt enkel, nämligen på bara köttfärs, potatis och lök. Det behövs inte så mycket mer, hur gott som helst. Med ägg och rödbetor blir det ju nästan en riktig festmåltid som går hem hos alla i hushållet.
6 portioner pytt i panna
1 kg fast potatis
25 g smör
400 g köttfärs av valfri sort
2 gula lökar
Salt & peppar
Servering:
Stekt ägg
Rödbetor
Serveringsförslag:
Ägg, rödbetor och persilja
Tips! Du kan byta ut några potatisar mot morot och palsternacka

Gör såhär:
Skala och hacka potatisar i tärningar (eller använd kalla kokta potatisar som blivit över från gårdagens middag). Koka upp dem hastigt i saltad vatten, ca 3 min. Låt sedan rinna av ordentligt en stund i silen. Värm ugnen till 225°, över och undervärme, klä en plåt med bakpapper. När potatisen slutar ångas häller du den på plåten och klickar smör över. Baka mitt i ugnen i ca 15 min, öppna luckan och vänd på dem 2-3 ggr.

Hacka löken och stek i olja med en klick smör tills den får färg. Vänd i köttfärsen och stek den tills den får färg och smular sig. Vänd i den stekta potatisen och krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med rödbetor och stekt ägg. Mums!

Join the Conversation

  1. Lizzie says:

    Gjorde denna vegansk med anammas sojafärs. Jättegott!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close