Goda quesadillas fyllda med färs, ost, majs och paprika. Perfekta att svänga ihop till fredagstacosen eller om det har blivit tacos över från gårdagens middag. Dessa är lika läckra att avnjutas varma som kalla.
4-6 portioner
6 st stora eller 8 mellanstora tortillabröd (recept finns HÄR om du vill baka egna)
Fyllning:
400 g färs (valfri sort, kött eller vegofärs funkar strålande)
1 gul eller rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 frp majs (á 340 g)
200 g riven ost
1 påse tacokrydda (ca 28 g) eller 2 msk egenmixad krydda- recept HÄR!
Rapsolja till pensling och stekning
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Guacamole eller ärtdipp
Lime att pressa över
Koriander till garnering
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i färs, riven/pressad vitlök och stek tills färsen får färg och smular sig Tillsätt tacokrydda och stek lite till. Vänd i paprikan, avrunnen majs och fräs allting under omrörning i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 200°, över och udervärme. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik (se bild). Lägg på en plåt med baklåtspapper, pensla ovansidan med lite med rapsolja. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min. Servera och njut!