Läckra quesadillas fyllda med stekt majs, ost och jalapeno. Servera med den enkla tomatsalsan och njut!
4 portioner
6 st stora eller 8 mellanstora tortillabröd
Fyllning:
4 portioner
800 g djupfryst majs
2 st salladslökar
1 liten knippe färsk koriander eller persilja
1 lime
1 msk cayenne- eller paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning
Jalapeno
200 g riven ost
Enkel tomatsalsa:
4 tomater
1 rödlök
1 liten knippe persilja eller koriander
2 st lime
Olivolja
Salt
Salsa till servering:
4 tomater
1 silverlök eller rödlök
1 röd chili (valfritt)
1 liten knippe persilja eller koriander
2 st lime
4 msk olivolja
Salt
Gör såhär:
Hetta upp olja och stek majsen under omrörning tills den får en fin yta. Tillsätt hackad koriander, salladslök, pressad lime, paprikapulver, salt och peppar. Blanda och dra bort från värmen.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i den stekta majsen, jalapeno, riven ost och vik ihop. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite med rapsolja. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Salsan: Hacka tomat, lök, och koriander fint. Blanda med pressad lime, olivolja och salt.