Saftiga rödbetsbiffar

Supergoda och saftiga rödbetsbiffar som är enkla att laga. Lika goda att avnjutas kalla som varma. Jag älskar att  servera rödbetsbiffarna med fetaostkräm och en god sallad. Passar även perfekt att duka fram på buffén.
4-6 portioner rödbetsbiffar
600 g rödbetor (råa)
200 g morötter
1 gul lök
2 st ägg
Ca 2 dl ströbröd
Salt och peppar
Smör eller olja till stekning
Serveringsförslag:
Fetaostkräm eller vispad fetaost

Gör såhär:
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek tills den får färg. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke. Låt smeten stå och svälla i 5 min. Om  smeten känns för lös kan du tillsätta lite mer ströbröd. Forma biffar och stek i smör eller olja ca 4-5 min på varje sida. Servera gärna biffarna med önskar tillbehör och njut!


Join the Conversation

  1. Elisa says:

    Ska det vara råa eller förkokta rödbetor?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det ska vara råa rödbetor 🙂

  2. Charlotte says:

    Vilka fantastiskt goda biffar! Går det bra att frysa in dem?

    1. Anton says:

      Ska/borde man inte köra med skalet på?

  3. Karina says:

    Svälla…av ägg, ströbröd och saft från rotfrukter? Det gjorde inte min sats utan föll ihop vid stekning. Mer ströbröd gjorde det mer torrt…

  4. Använde mig av ett extra ägg då jag hade lite mer rödbeta än receptet kallade för och gjorde det utan någon salt eller smaksättare.
    Tog ett försök med stekpannan innan jag fick de rätt men efter den första satsen så satt de ihop som de skulle, väldigt goda!
    Kommer göra igen när de tar slut.

  5. Kersti Johansson says:

    Fantastisk goda biffar! Även om jag gjorde lite variation, hade ingen morot men potatis och eftersom jag har celiaki, är glutenintolerant, så tog jag 1 msk majsstärkelse och 1 dl glutenfri havregryn. Funkade jättebra!

    1. Minou says:

      Havregryn gick utmärkt att ersätta ströbrödet med. Biffarna blir också hälsosammare. Mamma brukade använda havregryn till köttfärsbiffar och köttbullar, och jag har fortsatt med det. Jag tycker det dessutom blir trevligare konsistens än med ströbröd.

  6. Anders says:

    Det här passade mina smaklökar. Jättegott!
    Jag brukar ha i lite potatismjöl som “bindemedel” (i detta cirka 2-3 msk).

  7. Lena Eriksson says:

    Jättegoda biffar men jag saknade någon smaksättning, kanske vitlök gör susen eller någon krydda/ ört. Av erfarenhet så vet jag att jag har svårt att få rotsaksbiffar att hålla ihop så jag tillsatte lite kokt klibbigt ris, kidneybönor och riven ost i smeten, det gick jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close