Sfogliata napoletana- Napolitansk smördegspaj

Frasig och lättlagad italiensk smördegspaj med mozzarella, tomat, oliver och basilika. Passar lika bra att avnjutas som en hel måltid, på buffen eller som tillbehör vid maten,

4-6 portioner
2 st smördegsrullar (á 225 g)
250 g minimozzarella
250 g körsbärstomater
Ca 1 dl oliver
Ca 2 msk olivolja
Färsk basilika
Salt & peppar

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg en smördegsplatta i en ugnsform, ca 30×20 cm. Lägg den andra smördegsplattan över, vik smördegen över kanten på formen. Nagga hela smördegen med en gaffel, baka gyllene mitt i ugnen i ca 15 min. Smördegen kommer att resa sig, när du tar ut den från ugnen trycker du försiktigt ner smördegen med handen.

Dela körsbörstomaterna i halvor. Sprid ut tomaterna jämnt över hela smördegen, lägg mozzarella bland tomaterna. Tillsätt oliver, krydda allting med salt, peppar, ringla 1 msk olivolja över. Baka mitt i ugnen i 12 min. Toppa med basilikablad, ringla olivolja över och servera!

Join the Conversation

  1. Alltså, vad jag blir sugen på denna! Den ser supergod ut. Får testas, imorgon!

  2. Pia frohm says:

    Så god paj
    Dessvärre hade jag en för stor form, kan du ge tips på vart man kan köpa den du använde.
    Tack och sköt om dig!

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close