Het gurksallad med koreanska och japanska smaker som passar perfekt till de flesta rätter. Gurkan får en läcker konsistens när man smashar den. Så gott att avnjutas vid maten. Vi åt tacos med japanska smaker bredvid, recept HÄR!
1 skål gurksallad
2 gurkor
2-3 msk laoganma (kinesisk chilioja)
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger (kan ersättas med 1 msk risvinäger blandad med 1 tsk socker)
1 msk rostade sesamfrön till garnering
1 tsk fisksås (valfritt)
Gör såhär:
Lägg gurkan på en skärbräda och smasha den med en mortel eller brödkavel. Skär gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg gurka i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna (förutom sesamfrön) och blanda noga. Låt gärna stå en stund innan servering. Toppa med sesamfrön och njut!
Tror du skrivit fel på ersättningen för risvinäger? 🙂
Gissar på att det ska vara vitvinsvinäger.