Smashad gurksallad

Het gurksallad med koreanska och japanska smaker som passar perfekt till de flesta rätter. Gurkan får en läcker konsistens när man smashar den. Så gott att avnjutas vid maten. Vi åt tacos med japanska smaker bredvid, recept HÄR!

1 skål gurksallad
2 gurkor
2-3 msk laoganma (kinesisk chilioja)
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger (kan ersättas med 1 msk risvinäger blandad med 1 tsk socker)
1 msk rostade sesamfrön till garnering
1 tsk fisksås (valfritt)

Gör såhär:
Lägg gurkan på en skärbräda och smasha den med en mortel eller brödkavel. Skär gurkan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg gurka i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna (förutom sesamfrön) och blanda noga. Låt gärna stå en stund innan servering. Toppa med sesamfrön och njut!

Join the Conversation

  1. Mattias says:

    Tror du skrivit fel på ersättningen för risvinäger? 🙂

    1. Pernilla says:

      Gissar på att det ska vara vitvinsvinäger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close