Sobia- Egyptisk kokosdrink

Sobia är en egyptisk drink med smak av kokos och ris. Under månaden Ramadan är sobia ett måste vid maten för många. Den släcker törsten och ger energi efter en lång dags fasta. 

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! för mer inspiration och goda recept 😀

Ca 1,2 liter sobia
1 burk kokosmjölk (400 ml)
0,5 dl pulvermjölk utspädd i 2,5 dl vatten (läs tips nedan)
2 msk rismjöl
0,5 dl riven kokos
1-2 dl socker (justera sötma efter smak)
5 dl vatten
TIPS! Pulvermjölk har man i drinken för att göra den extra krämig men du kan ersätta det med 3 dl vanlig mjölk, gärna 3% fetthalt.

Gör såhär:
Rör ut pulvermjölken i vatten och ställ åt sidan. Blanda rismjöl, 5 dl vatten och socker i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Rör hela tiden om och se till att det inte bränns vid i botten av kastrullen. När sockret har lösts upp och allting har puttrat i ca 1 min tillsätter du pulvermjölkmixen, kokosmjölk och kokar om allting på nytt under omrörning. Tillsätt riven kokos rör om och stäng sedan av värmen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha sötare smak på drycken. Låt svalna i rumstemperatur, täck sedan med ett lock och låt kallna i kylen. Vid servering kan du välja om du vill sila bort den rivna kokosen eller behålla det i drinken, jag har kvar kokosen. Serveras iskall vid maten eller som “dessertdrink”.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Supergod dryck som passar alla. I alla fall om man tycker om kokos. Till sommaren tänker jag frysa lite av drycken till isbitar att ha den riktigt kall.

  2. Daniel says:

    Så jäkla god, kommer bli min favorit dryck i sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close