Saftig sockerkaka med apelsin och choklad. Gaaah, ljuvlig kombination! Ha valfri sort choklad i kakan, jag tog mjölkchoklad med schweizernöt för att få lite extra crunch av nötterna. Förderar du mörk choklad funkar det strålande det med.
Ca 12 bitar
125 g smör
1 apelsin
3 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g choklad (valfri sort, jag tog marabou schweizernöt)
Smör och mjöl till bakformen
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Smält smöret i en liten kastrull. Riv zest (det oranga skalet) från en apelsin i smöret. Pressa apelsinen och vänd ner juicen i det smälta smöret, blanda noga och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Hacka choklad i bitar. Vipsa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen, vänd i smält smör och hackad choklad. Blanda försiktigt med en slickepott och häll sedan smeten i kakformen. Baka mitt i ugnen i ca 35 min, tills kakan stelnarn och inte är kladdig i mitten. Låt kakan svalna lite i formen innan du vänder det på ett fat.
Vad äter du helst när det är så varmt ute? Orkar du stå i köket? Idag fick det bli en grekisk sallad med vitlöksbröd och tzatziki 😍 Det godaste jag vet en varm sommardag ❤️ Recept i min profil @zeinaskitchen
Veckans matsedel❤️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag. Denna vecka hittar du recept på köttbullar med smak av cevapi eller ugnsbakade bönor från Balkan, krämig pasta med kyckling eller med broccoli, libanesisk spenatgryta eller ghanesisk böngryta, turkisk tomatsoppa, ugnsbakad lax med färskost eller lasagnerullar med spenat och keso. På baktipset finns recept på dansk kanelkaka😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Libanesiska kycklingvingar med vitlökskräm👌 Enkelt och alldeles ljuvligt gott! Recept i min profil @zeinaskitchen
Till dig som vill laga något liknande utan kyckling, jag har länkat till recept på libanesiska chilipotatis i inlägget 🤤
Det är söndag och dags för Veckans matsedel 🍽 Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ för varje dag 💚 Denna vecka hittar du recept på chilensk biffmacka eller en magastor pirog i långpanna, kycklingpaj eller albansk grönsakspaj, lax med grekiska smaker eller grekiska gröna bönor med potatis, irakiskt ris med kött och morot eller västafrikanskt jollof rice. På baktipset finns recept på banans split paj😍 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Kan man lägga i smeten i muffinsform och sedan frysa in muffisen? Om ja hur länge? Vill baka de i förtid..
Hej,
Menar du att du vill frysa in smeten ogräddad? Det tror jag tycker inte funkar. Annars funkar det bra att frysa in kakan.
Varför all din choklad sjunkits ner?
För att det lägger sig i botten av formen 😀 Sen när jag vänder kakan upp och ner hamnar dom uppåt på kakan
Underbart god mjuk kaka, bara att följa receptet och resultatet blir så bra
Prövade detta recept för första gången igår och wow!!!
Var har du köpt den fantastiska kakformen?