Stekt potatis med vitlök och paprika

Goda potatisbitar med smak av vitlök, smör och paprika. Ljuvligt gott! Servera som en huvudrätt med sallad och en god dressing eller som tillbehör till maten.

6 portioner
1 kg fast potatis
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 20 g smör till potatisen
Smör & olja till stekning
Finhackad persilja till garnering
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Örtyoghurt- recept finns HÄR!

Gör såhär:
Skala och hacka potatisar i tärningar. Koka upp dem hastigt i saltad vatten, ca 5 min. Låt sedan rinna av ordentligt en stund i silen. Värm ugnen till 225° och klä en plåt med bakpapper. När potatisbitarna slutar ångas häller du dem på plåten och klickar ca 20 g smör över. Baka mitt i ugnen i ca 15 min, öppna luckan och vänd på dem 2-3 ggr.

Hacka lök och paprika i tärningar. Hetta upp smör och lite olja i en stekpanna. Stek löken tills den får färg. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd i paprikan. Stek under omrörning tills paprikabitarna mjuknar lite. Tillsätt eventuellt mer smör eller olja i stekpannan om det känns för torrt. Vänd i potatisbitarna, krydda med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera som en hel måltid eller som en sidorätt vid maten. Smaklig måltid!  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close