Goda potatisbitar med smak av vitlök, smör och paprika. Ljuvligt gott! Servera som en huvudrätt med sallad och en god dressing eller som tillbehör till maten.
6 portioner
1 kg fast potatis
2 röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 20 g smör till potatisen
Smör & olja till stekning
Finhackad persilja till garnering
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Örtyoghurt- recept finns HÄR!
Gör såhär:
Skala och hacka potatisar i tärningar. Koka upp dem hastigt i saltad vatten, ca 5 min. Låt sedan rinna av ordentligt en stund i silen. Värm ugnen till 225° och klä en plåt med bakpapper. När potatisbitarna slutar ångas häller du dem på plåten och klickar ca 20 g smör över. Baka mitt i ugnen i ca 15 min, öppna luckan och vänd på dem 2-3 ggr.
Hacka lök och paprika i tärningar. Hetta upp smör och lite olja i en stekpanna. Stek löken tills den får färg. Pressa i vitlöksklyftorna och vänd i paprikan. Stek under omrörning tills paprikabitarna mjuknar lite. Tillsätt eventuellt mer smör eller olja i stekpannan om det känns för torrt. Vänd i potatisbitarna, krydda med salt och peppar. Garnera med persilja. Servera som en hel måltid eller som en sidorätt vid maten. Smaklig måltid!