Stromboli

Ta pizzan till en helt annan nivå! Gör en italiensk stromboli. Pizzarulle fylld med tomatsås, ost, salami och mortadella. För att göra det hela ÄNNU bättre serveras stromboli med tomatsås som du doppar dina läckra stromboliskivor i. Mama mia! Om du gör Stromboli med färdigköpt pizzadeg gör du allting enkelt på ett kick.

1 stor rulle Stromboli
1 färdig degrulle från pizzakit eller recept på pizzadeg HÄR! (gör halv sats om du bakar egen deg)
200 g riven ost
9 st skivor skinka eller mortadella
Ca 12 skivor salami
Tomatsås:
400 g krossad tomat (gärna finkrossad)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
Salt & peppar
Olja
Garnering och pensling:
Ägg till pensling
Sesamfrön
Torkad oregano
Olivolja

Gör såhär:
Börja med degen om du gör egen och låt jäsa.
Gör sedan tomatsås. Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, oregano och stek lite till. Tillsätt tomaterna, krydda med salt och peppar, rör om och låt såsen puttra under lock i ca 25 min.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Kavla ut degen till en rektangulär platta om du har bakat egen eller rulla ut den färdiga pizzadegen. Bred tomatsås jämnt över hela degen (spara tomatsås till servering). Lägg mortadella/skinka jämnt över hela degen, lägg salami över och avsluta med ost. Vik ner kanterna från kortsidan och rulla sedan ihop till en rulltårta. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Gör 4-5 snitt på ovansidan av strombolin. Pensla med uppvispat ägg och strössla sedan sesamfrön över. Baka mitt i ugnen i ca 20 min, tills strombolin för en fin färg och är genomgräddad. Ta ut från ugnen, pensla med lite olivolja, strö torkad oregano över och låt svalna lite. Skär i bitar och doppa i tomatsås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close