Sunomono- Japansk gurksallad

Fräsch japansk gurksallad som passar perfekt vid de flesta rätter. Lite som pressgurka fast med mer sting! Om du gillar sötma kan du tillsätta lite socker i dressingen.

4 portioner
300 g gurka (gärna små gurkor)
1 röd chili
1 msk vita sesamfrön till garnering
Dressing:
0,5 dl risvinäger
2 tsk japansk soja
Liten nypa salt

Gör såhär:
Skiva gurkorna tunt, gärna med en mandolin. Strimla chilin tunt. Lägg gurka och chili i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, häll över gurkorna och blanda. Låt stå i ca 30 min i kyl innan servering. Servera som tillbehör vid maten. Passar fint vid de flesta rätter.

Foto: Ulrika Ekblom från min kokbok Zeinas Green Kitchen
This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close