Kladdiga pekannötsbullar

Saftiga kanelbullar med ett täcke av kladdig och krispig pekannötskola. Lätt de läckraste bullarna du kommer att få smaka i ditt liv! Du måste testa dessa 😀

Ca 12 stora bullar
Pekankola:
100 g pekannötter
75 g smör
2,5 dl brunt farinsocker strö
3 msk grädde
Degen:

100 g rumsvarmt smör
3 dl ljummen mjölk
1,5 tsk vaniljsocker
30 g färsk jäst eller 2,5 tsk torrjäst
0,5 tsk salt
Ca 9 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g rumsvarmt mör
1 msk kanel
2 msk farinsocker strö

Recept på wienerpekan hittar du HÄR!

Gör såhär:
Börja med pekankolan. Förbered ugnsformen som du ska baka bullarna i, använd en form på ca 20×30 cm, och ha den nära till hands. Behåll lite mer än hälften av nötterna hela och grovhacka resten. Smält smör i en kastrull eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt socker och grädde, värm upp på medelvärme under omrörning tills sockret smälter helt, ca 2 min. Kolasåsen får inte stormkoka då blir den hård. Så fort sockret har smält och du har en kolasås häller du såsen i ugnsformen. Strö sedan hela och hackade pekannötter över såsen. Låt såsen svalna och förbered under tiden bullarna.

Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt rumsvarmt smör och vaniljsocker. Vänd i mjöl och salt, knåda degen smidig. Ca 7 min i bakmaskin eller 10 min för hand. Blanda ihop kanel, smör och socker till fyllningen.

Kavla ut degen till en rektangulär platta och bred fyllningen över. Rulla från kortsidan och dela sedan ca 12 bullar. Lägg bullarna i formen, på såsen och nötterna. Täck bullarna med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme.

Värm ugnen till 200°, över och under värme. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 30 min. Låt bullarna stå i ca 5 min och sen vänder du dem på ett fat. Akta fingrarna, såsen är jätte varm. Servera nygräddade och varma eller kalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close