REKLAM FÖR SANTA MARIA
Börja du ladda inför helgen? Oavsett om du ska mysa hemma, planerar en picknick eller en sväng till stranden så är tacos helt klart ett säkert kort. Godaste sommarmaten! Här har jag gjort en fajita deluxe som sköter sig själv i ugnen. Kycklingstrimlorna är lika säkra att avnjutas kalla som varma. Servera med dina favorittillbehör från Santa Maria Tex Mex och njut. Du måste testa detta recept. Galet gott!
6-8 portioner
600 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
3 msk rapsolja
1 ananas
Serveringsförslag:
1 frp Tortilla Original Medium
1 påse Tortilla Chips Cheese & Jalapeño
1 burk Taco Sauce
Lime, paprika, rödlök, koriander
Gör såhär:
Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare (eller använd tunna färdigbankade), dela filén på mitten på längden. Lägg kycklingen i en bunke, strö över Santa Maria Fajita mix. Ringla rapsolja över (spara lite olja till garnering), och blanda noga.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort en bit från ananasen och lägg på en plåt. Lägg ananasen med snittytan neråt i en ugnsform. Tryck in spetten mitt i ananasen och trä kycklingbitarna på spettet. Avsluta med att ringla rapsolja över.
Sätt in formen mitt i ugnen och låt kycklingen få lite stekyta, det tar cirka 8 minuter. Sänk sedan värmen värmen till 175 grader och låt kycklingen ugnsstekas långsamt i cirka 45 minuter. Ta ut fajitan från ugnen, skiva kycklingen strimlor. Skiva även ananasen. Om kycklingen inte är färdiglagad i mitten kan du steka skivorna lite snabbt i olja i en stekpanna. Servera med tillbehören och njut!