Tacos inspirerad av den japanska yakaniku som är en smarrig biffrätt. Jag serverade detta när jag fick gäster och dom älskade det. Läcker biff serverad med en het gurksallad krispig rödkålssallad, guchungmajonäs och tortillabröd. Fantastiskt gott!
4-6 portioner
Köttet:
1 kg lövbiff eller tunt skivad entrecote
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära eller 1 tsk torkad ingefära
2 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas med sambal oelek)
2 msk japansk soja
2 msk honung eller brunt farinsocker
2 tsk sesamolja (valfritt)
1 tsk krossade hela sichauanpeppar (kan ersättas med svartpeppar)
Salt
Rapsolja till stekning
Rödkålsallad:
1 klyfta rödkål (ca 350 g)
2 salladslökar
3 msk risvinäger (kan ersättas med 3 msk vitvinsvinäger blandad med 2 tsk socker)
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
Salt & peppar
Guchujangmajonnäs:
0,5 dl majonnäs
2 msk guchujang
Serveringsförslag
Smashad gurksallad- recept HÄR!
Tacobröd
Koriander
Lime
Gör såhär:
Börja med köttet. Blanda ihop soja, honung, sesamolja, guchujang, peppar, riven vitlök och ingefära. Vänd i köttet och blanda noga. Låt gärna marineras en stund. I kylen några timmar eller 30 min i rumstemperatur. Under tiden kan du förbereda tillbehören.
Blanda ihop majonnäs och gochujang. Ställ i kylen. Strimla rödkålen, skiva salladslök tunt. Lägg rödkål och salladslök i en bunke. Tillsätt risvinäger, soja, sesamolja, salt och peppar. Blanda och ställ i kylen. Gör gurksalladen enligt recept HÄR!
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet lite snabbt på hög värme. Servera med tillbehören och njut.
Läckra tacos. Mycket kreativ japansk twist. Bra recept. Tack.
Blev supergott!