Bakverk/ Bröd/ Frukost

Morotsbröd i långpanna

Saftigt och luftigt morotsbröd som enkelt bakas i långpanna. Räcker till många och funkar alldeles utmärkt att frysas in.

Se hur jag bakar mitt bröd steg för steg på Instagram HÄR!

Ca 20 bitar
30 g färsk jäst
Ca 9-10 dl vetemjöl special fullkorn (vanlig vetemjöl funkar också)
3 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
3 st finrivna mellanstora morötter
3 dl mjölk (kan ersättas med vatten)
2 dl vatten
1 dl rapsolja
2 msk sirap, honung eller socker (jag tar honung)
2 tsk salt
Förslag på garnering (kan uteslutas):
Ägg eller vatten till pensling (jag penslar med ägg)
Frön, havregryn eller vallmofrön till garnering

Recept på kalljästa fröfrallor hittar du HÄR!

Gör såhär:
Lös upp jästen med ljummen vätska. Tillsätt alla ingredienser och knåda degen ordentligt. Den ska vara ganska kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i 45 i rumstemperatur eller kylen över natten.

Häll ut degen i långpanna (30×40 cm) klädd med bakplåtspapper. Strö på mjöl och skär i rutor. Täck med plast eller bakduk (brödet jäser bättre om den täcks med plast), låt jäsa i 45 min.

Pensla med uppvispat eller vatten och strö på önskad garnering. Värm ugnen till 225°(över och under värme). Låt ugnen bli ordentligt varm. Ta in brödet mitt i ugnen, sänk värmen till 200° och grädda i 30 min. Låt brödet svalna under bakduk.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annie
    04/01/2020 at 19:03

    Superbra att du har tema på god, billig mat just nu!AA Hoppas det kommer fler recept på billiga goda asiatiska rätter:)

  • Leave a Reply