Tavce gravce- Ugnsbakade bönor från Balkan

Denna favorit från balkan är lika god att avnjutas som en hel måltid med en bit bröd eller som tillbehör vid maten. En personlig favorit. Älskar ugnsbakade bönor med shopska sallad och en bit bröd. Mums!

6 portioner
3 förpackningar vita bönor, sköljda avrunna (à 400 g)
1 gul lök
2 torkade chili (Valfritt. Använd gärna en chilisort med rökig smak, t.ex. chipotle)
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
4 dl vatten
1-2 Färsk chili till garnering
olja till stekning
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Shopska sallad
Bröd

Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Skölj bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Finhacka lök och skär paprika i strimlor. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken tills den har blivit lite genomskinlig. Tillsätt torkad chili och paprika och fräs lite till. Rör ner alla paprikapulver, salt, peppar och tomatpuré och stek i ytterligare någon minut. Tillsätt vattnet och låt såsen puttra i cirka 5 minuter. 

Vänd ner bönorna i såsen och häll sedan ner alltsammans i en ugnsform. Toppa med färsk chili Täck formen med aluminiumfolie och baka bönorna mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Ta bort folien och låt formen stå i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Servera tillsammans med ett gott bröd och sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close