Tekakor och morotsfrallor

Det är något speciellt över hemmabakade tekakor. Servera dem varma med en kopp te, marmelad, smör och lite färskost… ja då är lyckan komplett. Jag gillar att vara effektiv så jag passar på att göra morotsfrallor av samma deg. Ljuvligt goda dem med.
10352985_1524255911173570_3961869178070160072_n_Fotor

Ca 20 st 
40 g färsk jäst (lite mindre än en hel jäst)
5 dl mjölk
75 g smält smör (du kan minska smörmängden till 50 g om du vill)
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
7 dl grahamsmjöl
Ca 4 dl vetemjöl special

Gör såhär:
Värm mjölken fingervarmt, smula i jästen, rör om tills jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen en stund tills den blir smidig och lättarbetad. Jag hade den i bakmaskinen i ca 10 min. Dela degen i två halvor, i ena halvan arbetar du in en riven morot, knåda en stund tills den blandas in i degen. Täck degarna och låt dem jäsa i 45 min i rumstemperatur eller i kylen över natten.

Forma sedan morotsbrödet till runda frallor, det andra degen till tekakor. Nagga tekakorna med en gaffel. Lägg allting på plåtar, täck och låt jäsa i 45 min i rumstemperatur.Pensla frallorna med ägg och strö på önskade garnering, jag hade vallmofrön, havregryn och solrosfrön. Tekakorna behövs ej penslas med ägg.
Värm ugnen till 200°, lägg in plåten i mitten av ugnen. Tekakorna ska vara i ugnen ca 6-8 minuter, frallorna i ca 12-15 min. Klart!
tekakor3tek5
tek1tek6tek2

Join the Conversation

  1. Hej! Kan man byta ut grahamsmjölet mot något annat?
    Mvh Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close