Tomatsoppa

Riktigt läcker och lättlagad tomatsoppa gjord på körsbärstomater på burk. Soppan är enkel men ändå fyllig och mättande. Om du vill göra den matigare kan du vända i lite kikärtor eller pasta. Soppan har jag serverat med ostfyllda gifflar, recept hittar HÄR!

4 portioner
2 frp hela körsbärstomater på burk (á 400 g)
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 selleristjälkar
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 2,5 msk fond
2 dl grädde
Ca 7 dl vatten
Salt & peppar
Olivolja till stekning och garnering
Färsk basilika till servering (valfritt)
Serveringsförslag:
Ostfyllda gifflar

Gör såhär:
Hacka lök och selleri i tärningar. Skala och riv morot fint. Finhacka vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, morot och selleri under omrörning tills de mjuknar lite. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och fräs det hela ytterligare. Vänd i körsbärstomater på burk, vatten, smula i buljong och blanda. Mosa tomaterna lite lätt med undersidan av en sked, Låt soppan koka på medelhög värme under lock i ca 25-30 min. Vänd sedan i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra utan lock i 10 min. Toppa med färsk basilika, en skvätt olivolja och servera! 

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Lars Lindström says:

    Alltid goda och lättlagade recept. Älskar din tomatsoppa, som jag gör med två burkar Marzano tomater från Neapel. Blir mkt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close