Riktigt läcker och lättlagad tomatsoppa gjord på körsbärstomater på burk. Soppan är enkel menädnå fyllig och mättande. Om du vill göra den matigare kan du vända i lite kikärtor. Soppan har jag serverat med ostfyllda gifflar, recept hittar HÄR!
4-6 portioner
2 frp hela körsbärstomater på burk (á 400 g)
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 selleristjälkar
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 2,5 msk fond
2 dl grädde
Ca 7 dl vatten
Salt & peppar
Olivolja till stekning och garnering
Färsk basilika till servering (valfritt)
Serveringsförslag:
Ostfyllda gifflar
Gör såhär:
Hacka lök och selleri i tärningar. Skala och riv morot fint. Finhacka vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, morot och selleri under omrörning tills de mjuknar lite. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och fräs det hela ytterligare. Vänd i körsbärstomater på burk, vatten, smula i buljong och blanda. Mosa tomaterna lite lätt med undersidan av en sked, Låt soppan koka på medelhög värme under lock i ca 25-30 min. Vänd sedan i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra utan lock i 10 min. Toppa med färsk basilika, en skvätt olivolja och servera!
Schnitzel är en mycket populär rätt i många delar av världen. Inte så konstigt! Av få ingredienser kan du få ihop en riktigt smarrig rätt😍 Servera den frasiga kycklingschnitzeln med en god champinjonsås och potatis👌 Supergott och enkelt! Recept i min profil @zeinaskitchen
TÄVLING🏆
5 personer har chansen att vinna Middagskompassen. Kokboken med läckra, lättlagade och klimatsmarta recept 💚
För att vara med och tävla
🌶Skriv vilken råvara som är din favorit i kommentarerna
🌶Tagga två kompisar och följ @zeinaskitchen
5 slumpmässiga vinnare utses den 19 juni🥳
Lycka till ❤️
Snabb lahmacun gjord på tortillabröd. Supergod köttfärspizza som passar perfekt att bjuda på till vardags eller till fest. Allra godast att avnjutas varm men funkar också strålande att servera kall på buffén❤️
6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.
Alltid goda och lättlagade recept. Älskar din tomatsoppa, som jag gör med två burkar Marzano tomater från Neapel. Blir mkt gott!