Tonfiskgifflar

Tonfiskgifflar som smakar pizza. Fina att ha på buffén, duka upp på barnkalaset eller ta med på utflykten. Ladda frysen med dessa och ta fram vid behov.
1

30 st tonfiskgifflar
25 g färsk jäst
3 dl mjölk
100 g smör
1 ägg
Ca 8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning:
Chilisås eller tomatsås
1 burk tonfisk i vatten (väl avrunnen)
1 dl hackade oliver
Ca 200 g riven ost
Pensling:
Ägg
Sesamfrön

Gör såhär:
Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda en bra stund till en smidig deg. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme eller i kylen över natten. Lägg upp degen på mjölad bakbord och dela i 5 lika stora delar. Täck med bakduk och låt vila i ca 15 min.

Kavla ut en degbit till ca 25 cm rund platta. Skär ut 6 st trianglar. Lägg en klick tomatsås, lite tonfisk, oliver och slutligen ost. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakpapper, lägg med skarven nedåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
Värm ugnen till 200°. Pensla med ägg och strö på lite sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Ta ut och täck med bakduk eller servera direkt. Funkar utmärkt att frysa in och håller sig i frysen upp till 3 månader.
14411
15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close