Tortellini i tomatsås

Sväng ihop denna ljuvliga rätt och njut! Läcker tomatsås med tortellini och spenat. Enkelt, lyxigt och så gott. Välj tortellini efter smak, gärna färsk fylld med en fyllning som tilltalar dina smaklökar.

4 portioner
400 g tortellini med valfri fyllning (jag tog färsk tortellini fylld med tomat & mozzarella)
Tomatsåsen:
Ca 70 g färsk babyspenat
1 lök
2-3 st vitlöksklyftor
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck, gärna finkrossad)
2 dl grädde
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk paprikapulver eller chiliflakes
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
Salt & svartpeppar
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Parmesanost

Gör såhär:
Hacka löken i små tärningar och fräs i olja tills den mjuknar. Riv i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 20 min under lock. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min utan lock. Vänd i spenat och låt såsen sjuda nån minut till. Koka tortellinin och sila av. Vänd sedan tortellinin i såsen, dra bort från värmen och servera. Garnera gärna med parmesanost vid servering. 

Join the Conversation

  1. Lena Alnebo says:

    Sååå gott!! Jag hade i fryst bladspenat (istället för svindyr färsk, mer miljövänligt dessutom) när såsen kokade ihop (innan grädden), serverade även med mozzarella, olivolja och flingsalt på toppen. Skulle haft lite sallad och ett vitlöksbröd till men det blir nästa gång! Rena festmåltiden!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close