Riktigt god tomatsås som har puttrat minst en timme serverad med burrata och tortellini. Lyxigt, enkelt och gott. Jag har gjort tomatsåsen HÄR! men tillsatt lite vatten, tomatpuré och låtit såsen puttra extra länge,
4 portioner
800 g körsbärstomater på burk eller krossad tomat
2 msk tomatpuré
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 stor näve färsk basilika
Olivolja till stekning
Salt & peppar
2 dl vatten
Serveringsförslag:
500 färsk tortellini
2 st burrata (á 100 g)
Olivolja
Färsk basilika
Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olivolja och stek lök tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, basilika och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt tomaterna, vatten, krydda med salt och peppar, rör om och låt såsen puttra på låg värme under lock i ca 1,5 h. Späd eventuellt ut med mer vatten om såsen känns för torr. Koka tortellinin, vänd ner i tomatsåsen. Servera direkt. Lägg upp en portion, toppa med burrata, olivolja och färsk basilika.
Vad för sorts tortellini använder du?
Vad för sorts tortellini använder du?