Ugnsbakad tortellini med tomatsås, spenat och två sorters ost. Lyxig och lättlagad vardagsmat. Välj valfri fyllning i din tortellini, det finns många goda sorter att välja på i mataffärerna. Idag tog jag tortellini fylld med ricotta och spenat, mums!
6 portioner
Ca 700 g färsk tortellini (välj valfri fyllning)
100 g babyspenat
Tomatsås:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 frp krossad tomat (400 g)
2 msk tomatpuré
1 näve färsk basilika
Salt & peppar
2 dl vatten
Olja till stekning
Topping:
100 g riven ost
2 st mozzarella (à 125 g)
Olivolja
Gör såhär:
Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, stek lite till. Vänd i tomatpuré, fräs allting. Tillsätt krossad tomat, basilika, vatten, salt, peppar och låt såsen puttra under lock i 20-30 min. Koka upp vatten, vänd i tortellinin, koka endast en minut och sila av. Blanda tortellinin med lite olivolja.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Lägg tortellini och spenat i en ugnsform och blanda. Häll tomatsåsen över. Toppa med riven ost, mozzarella och ringla slutligen lite olivolja över. Baka mitt i ugnen i 15 min. Servera!
VERY GOOD1