Fransk Cassoulet

Fransk comfort food med extra allt! Kyckling, bönor, bacon, korv och grönsaker bakas i ugn. Magiskt att avnjutas med frasiga baguetter

6 portioner
4 st kycklingklubbor
2 frp vita bönor (á 400 g, sköljda och avrunna)
Ca 100 g bacon (jag har använt vegetarisk bacon, kan uteslutas)
2-3 st kryddiga korvar (välj fritt sort efter smak)
2 gula lökar
2 selleristjälkar
2 morötter
4 vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
1 liten näve färsk timjan
2-3 st lagerblad
1 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 1,5 msk fond
8 dl vatten
Olivolja och smör till stekning
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Baguetter

Recept på vegetariska grekiska bönor bakade i ugn hittar du HÄR! och ugnsbakad turkisk köttgryta HÄR!

Zeinas Kitchen hittar du på Instagram HÄR

Gör såhär:
Hacka lök, morot, selleri och vitlök fint. Dela kycklingklubborna och krydda med salt och peppar runt om. Hacka bacon i små tärningar, dela korvarna i mindre mindre bitar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna, stek bacon krispig och lägg åt sidan. Stek kyckling i samma olja som du stekte baconet i ca 7 min på varje sid och lägg åt sidan. Stek korven och lägg åt sidan.

Lägg lök, vitlök, morot och selleri i en stekpannan, stek tills grönsakerna mjuknar. Smaksätt med torkad timjan och stek lite till. Lägg grönsakerna i en ugnsform, vänd i bönorna, bacon och korv. Blanda allting i formen. Toppa med kyckling, tillsätt lagerblad, färsk timjan.

Värm ugnen till 180°. Lös upp buljong/fond, tomatpure med 8 dl hett vatten. Häll vätskan över kycklingen. Ringla lite olivolja över allting och tillaga sedan mitt i ugnen i ca 30 min. Servera grytan med en bit bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close