Hemmabakade tortillabröd är enkla att göra själv och smakar mycket godare än de man köper i affären. Vilken skillnad, går inte att jämföra alls! Så goda och dessutom fria från alla tillsatser. Stek inte för länge för att då blir dom hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla. Behövs inte mycket olja alls.
15 st tortillabröd
4 dl vatten
10 dl vetemjöl
2 msk olja
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig. Gärna 5 min för hand eller lite längre i bakmaskinen. Låt degen vila 10 min eller i kylen över natten. Dela sedan till 15 bitar, forma till små bollar och låt vila under bakduk i 10 min.
Kavla bröden tunna på ett mjölat bord. Stek sedan i en riktigt varm stekpanna som du penslar med lite olja. Ca 1 min på varje sida. Stek inte för länge för då blir dom hårda. Pensla stekpannan med olja efter var tredje tortilla. Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar. Förvara sedan i en plastpåse. Funkar utmärkt att frysas in, tinas bäst i en påse i rumstemperatur.
Säger bara wow! Du är min inspirationskälla! Utan dig skulle jag ha tappat hoppet på min mat lagning
Ungefär hur många kalorier är det i ett bröd? Mvh en som är värdelös på o räkna ut sånt
Jättegott och enkelt recept, tack Zeina! Alla blev jätteimponerade under tacokvällen. 🙂
Dessa bröden är verkligen supergoda! Ingen i familjen vill gå tillbaka till färdigköpta, varken mjuka bröd eller mini-tubs, som annars alltid stått på bordet.
Kan man byt ut mjölet mot dinkel? Fullkorn? eller vilket mjöl som helst?
De där rackarna ser ju riktigt goda ut! Måste testa ikväll!
Bästa receptet för tortillabröd. Så mjuka och goda!