Krämig och underbart god sydamerikansk tårta fylld med tre sorters mjölk, därav namnet “tres leches”. Tårtan är ganska enkel att baka och ska förbereda dagen innan servering så den hinner suga åt sig mjölken.
10-12 bitar
5 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
Fyllning (se bild nedan vilka mjölksorter du ska använda):
1 burk ( 398 g) kondenserad mjölk
Ca 1 burk (340 g) evaporerad burk
3 dl vispgrädde
Garnering:
3 dl grädde
Jordgubbar
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Smörj en springform, ca 25 cm, med smör och mjöla den. Vispa ägg, vaniljsocker och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner i smeten. Häll smeten i springformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 min, tills kakan är helt torr i mitten. Låt den svalna helt i formen. Gör sedan massa hål i kakan med en sticka eller grillspett.
Blanda samman alla alla 3 mjölksorter till fyllningen. Häll försiktigt mjölken på tårtan, häll inte allt direkt utan häll försiktigt i omgångar. Jag hällde inte på all mjölk, men du kan hälla allt om du vill ha kakan extra krämig. Täck kakan och låt den suga åt sig all mjölk i kylen i minst 6 timmar. Ställ kakformen på en tallrik, det kan läcka mjölk från den. Garnera sedan tårtan med vispad grädde och toppa med jordgubbar.
Hej,
velar mellan denna eller Banoffeetårta. Vilken är i ditt tycke godast : ) ?
Tack för trevlig sida.
Denna är lite mastigare än banoffetårtan. Jag gillar båda väldigt mycket men jag föredrar nog banoffen 😀