Krispig och syrlig rödkålssallad som är ett gott tillbehör vid de flesta rätter. Gör gärna dubbelsats när du ändå är igång, salladen blir desto godare när den får stå ett tag.
4 portioner
1 stor klyfta rödkål (ca 900)
1,5 tsk salt
Ca 1 citron (justera syra efter smak)
1 msk vitvinsvinäger (kan uteslutas)
2 msk olivolja
Zeinas Kitchen hittar du på Instagram HÄR och Facebook HÄR
Gör såhär:
Strimla kålen i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Strö salt på kålen. Massera in och pressa saltet i kålen med händerna, gör det i nån minut tills kålen mjuknar och börjar vätska sig. Smaka av, om du tycker att det är för salt så kan du skölja av kålen lite snabbt med vatten. För min del var 1,5 tsk perfekt, det ska gärna vara lite salt och smaka som inlagd kål. Pressa citron, häll över kålen, tillsätt olivolja, vinäger och blanda ordentligt. Låt gärna salladen gotta sig i kylen minst 30 min innan servering, salladen klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar.
Jag var och handlade rödkål igår och sökte på rödkålssallad I ditt arkiv och blev SÅ förvånad över att du inte hade recept på det. NU HAR DU DET!? Galet
Fantastiskt gott med rödkål! 🙂
hur länge klarar denna sig i kylskåpet? 🙂
Hej Zeina! Dina recept är jätte bra och är jätte nöjd men ärligt talat blir man trött på att du skriver att allt är turkiskt. Det är det inte. De många rätter du lagt ut som inte alla är turkiskt men du skriver att det är det och man blir lite irriterad på det. Mvh
Märkligt att du tycker det. Det är ju också många persiska recept, mycket libanesiskt, en hel del recept från balkan. Sen serveras ju många av dessa rätter i flera länder med någon liten mindre skillnad i receptet , som baklava och hummus tex. Zeina jag tycker du har fantastiska recept och det är fint att du presentetar recept från så många olika delar av världen ❤️
Lyxproblem verkligen nåt att bli irriterad på …skaffa ett liv eller nåt….
.o(ö0