God vardagsmat med mycket smak! Testa lite nytt till veckans middagar som ljuvlig ghanesisk red red och laga en klassiker som krämig lasagne med extra allt. Piffa upp helgfrallorna med ost och jalapeno. Missa inte att testa fisktacosen med tacosåsen och coleslawn, galet gott! Smördegspirogerna slänger du enkelt ihop på ett kick. Hoppas att det ska smaka.
Glöm inte att följ Zeinas Kitchen på Instagram HÄR och Facebook HÄR för daglig middagsinspiration.
Måndag- Red red, ghanesisk böngryta
Tisdag- Fisktacos med tacosås och mexikansk coleslaw
Vegetariskt alternativ– Fisken kan ersättas med fast tofu eller halloumi. Krydda med tacokryddad, skär i bitar och stek i stekpannan.
Onsdag- Kycklinggratäng med mangochutney och curry
Vegetariskt alternativ- Fransk ratatouille
Torsdag- Smördegspiroger med spenat och fetaost eller smördegspiroger med kyckling
Fredag- Krämig lasagne extra allt!
Vegetariskt alternativ–Lasagnen kan tillagas med vegofärs eller så hittar du recept på vegetarisk linslasagne HÄR!
Hej Zeina!
Jag har en helt annan fråga jag funderar på om du kanske har svaret på – en kompis och jag åt en fantastisk småkaka till efterrätt på en libanesisk restaurang, men glömde fråga om namn. Den var nästan lite torr och “sandig” i sin konsistens och jag tyckte den smakade pistage. Är det något du tycker låter bekant? Vi skulle så gärna vilja veta svaret för att kunna pröva att baka själva 🙂