Canh bi do-Vietnamesisk pumpasoppa

Är du sugen på att laga något värmande och riktigt gott på enkla och få ingredienser? Då är denna vietnamesiska pumpasoppa något för dig. Så god! Använd valfri pumpasort, jag gillar den traditionella halloowenpumpan som är sådär söt och god. Även valfri färs funkar hur bra som helst.

4 portioner
Ca 1 kg pumpa (valfri sort, jag använder en klassisk “halloweenpumpa”)
200 färs (läs tips nedan)
2-3 vitlöksklyftor
3 st salladslökar
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 2 msk grönsaksfond
Ca 1,2 l vatten
Salt och svartpeppar
Koriander till garnering (valfritt)
Lime till servering
Olja stekning (gärna sesamolja men rapsolja funkar också bra
TIPS! I en traditionell vietnamesisk pumpasoppa har man fläskfärs men det funkar strålande med allt från vego, kyckling eller nötfärs.

Gör såhär:
Hacka vitlök och salladslök fint. Spara en näve av den gröna delen på salladslöken till servering. Skala och hacka pumpan i bitar. Hetta upp olja i gryta och stek färsen tills den får färg och smular sig. Vänd i salladslök och vitlök, stek lite till under omrörning. Vänd i pumpan och fräs lite snabbt.

Häll över hett vatten, smula i buljong och låt sedan soppan puttra under lock i ca 15 min, tills pumpan mjuknar utan att det kokas sönder. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med koriander, lite salladslök och juice från lime vid servering.

Join the Conversation

  1. MixyT says:

    Det blev en god soppa med fläskfärs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close