Asien/ Grönsaker/ Sallader

Vitkålssallad med smak av Thailand

Salladsfatet är en mycket viktigt inslag på vårt middagsbord här hemma. Vi älskar sallad och jag försöker variera grönsakerna och smakerna ofta. Mina barn älskar juicerna från salladen som samlar sig i botten av skålen, den kan nästan bli en fight om den där juicen ibland 😀 Allra godast tycker dom är syrliga sallader med citron och mynta. Jag gör alltid en stor skål och pressar i extra citron så alla får mycket salladsjuice i sin skål. Denna krispiga sallad med vitkål och en fräsch dressing blev en stor succé här hemma. Så god! Du väljer själv om du vill ha chili i, jag skippade det för kidsens skull.

1 skål sallad, ca 6-8 portioner
Dressing:
1 dl fisksås
2 st pressade lime
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili (valfritt)
2 msk råsocker
Salladen:
1 klyfta vitkål (ca 500 g)
1 röd paprika
2 morötter
2 st tomater
2 salladslök
1 kruka koriander

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt stå medan du hackar alla grönsaker. Du kan även förvara den i kylen, dressingen klarar sig fint upp till 7 dagar. Hacka vitkål och paprika i strimlor. Riv eller hacka morot i tunna slantar, skär tomaterna i klyftor, finhacka koriander och salladslök. Blanda ihop grönsakerna med dressingen. Servera och njut av smakerna.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply