Läckra vitlöksbröd formade till små pizzor. Åh dom är så goda! Du kan toppa dem med allt från tomat, jalapeno, chili, mozzarella, lök, oliver osv. Servera vid en god soppa, vid grytan, på buffen eller som en förrätt. Dessa ska vi avnjuta ikväll vid soppan.
10 st vitlöksbröd
Degen:
20 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
2,5 dl vatten
Ca 4-5 dl vetemjöl special
1 dl durumvete (ger en fin frasig konsistens på degen)
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk socker
Vitlökssmör:
100 g smör
3 st vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk persilja
1 dl riven parmesan
Topping:
100 g riven ost
Förslag på mer topping (mixa och välj fritt efter smak):
Cocktailtomater, chili, mozzarella
Glöm inte att hänga med på Instagram HÄR! och Facebook HÄR! så missar du aldrig när jag uppdaterar med nya recept.
Gör såhär:
Börja med degen. Lös upp jästen med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt i 10 minuter. Låt degen vila i 10 min. Dela sedan degen i 10 bitar och forma till bollar. Lägg degbollarna på en bricka, täck med plast och lät jäsa i rumstemperatur i 60 min eller i kylen över natten.
Förbered vitlökssmöret. Blanda rumstempererad smör med pressade vitlöksklyftor, oregano, persilja och riven parmesanost. Förbered sedan toppingen som du har valt. Hacka cocktailtomaterna och chili i skivor.
Värm ugnen till 225°. Tryck ut en degboll med fingrarna till en rund liten pizza. Bred vitlökssmör på pizzan. Toppa med riven ost och topping, som tex tomat, chili, mozzarella och tomat osv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka sedan mitt i ugnen i 10 min, tills pizzorna blir gyllene. Servera gärna nybakade och varma.
Godaste vitlöksbröden ever……
Mums! Liknar “minipizzorna” som jag köpte på ett café (med katt) i Sankt Petersburg.
Hej Zeina!
Det skulle bli lättare om du kunde ladda video för alla dina recept.