Wienerpekan

Delikata wienerpekan med pekannötter och lönnsirap. Kladdiga, frasiga och söta med kolasmak. Lätta att göra och en riktig höjdare till fikat. Tänk på att använda lönnsirap för att få den härliga kolasmaken.
Fotor_144916458049378

8 st Wienerpekan
Deg:
8 st smördegsplattor
Fyllning:
100 g pekannötter
6 msk lönnsirap
3 msk socker
1 msk färskost (tex philadelphiaost)
Topping:
Pekannötter
Lönnsirap

Gör såhär:
Värm ugnen ugnen till 200°. Lägg 100 g pekannötter på en plåt och rosta mitt i ugnen i 5-7 min. Ta ut och låt svalna. Mixa alla ingredienser till fyllningen slät med en stavmixer eller matberedare. Ställ smeten i kylen i ca 10 min.

Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, skär sneda remsor (se bild). Du kan antingen skära många tunna remsor eller 3 tjocka ränder. Lägg ca 1 msk fyllning på varje platta och vik in remsorna, som en fläta. Se till att nypa dem ordentlig, annars öppnas dom upp i ugnen.

Värm ugnen till 225°. Pensla wienerbröden med vatten och strö på lite finhackad pekannötter (ej rostade). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. Ta ut, låt svalna på plåten och ringla över lönnsirap. Serevera!

Fotor_144916469426363 Fotor_144916474807676 Fotor_144916481479121 Fotor_144916485101119 Fotor_144916495985154

Join the Conversation

  1. Kristina says:

    Går dom att frysa in?

    1. Zeina Author says:

      Det går men de kommer inte att vara frasiga efter att du tinat upp dem 🙂

  2. Hej
    Måste bara fråga. Jag älskar nämligen dom här, smakar dina samma som dom färdigköpta i affärerna?

    1. Zeina Author says:

      Hej hej
      Ja de smakar som de man köper. Super goda /Zeina

  3. Hej!
    Funderar på att göra fyllningen kvällen innan, blir det lika bra?

    1. Zeina Author says:

      Det går jätte bra 🙂

  4. Hanna says:

    Hej! Tror du att man hade kunnat frysa in dom innan man kör dom i ugnen och sedan baka av dom när man vill?

    1. Zeina Author says:

      Bra fråga. Det borde kunna gå men har inte själv testat så är lite osäker på om det blir bra. Du får gärna berätta om du testar hur resultatet blev. Lycka till 😀

      1. bashir says:

        det går bra att frysa, vi frysar alla vara wiener och vetebörd kransar på bagariet utan problem.

  5. Nadia says:

    Hej, ville gärna testa såna wienerpekan men undrar om det funkar utan färskost? Annars, kan man ersätta färskosten med något annat istället? Har det inte hemma 🙂

    1. Janina Wilhelmsson says:

      Hej, Jag vill också veta, funkar det lika bra med creme fraiche istället?

  6. Has anyone tried these with any other nut/syrap combinations?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close