Bakverk/ Choklad/ Efterrätt

Banan och chokladkaka- Vegansk

Jag hade övermogna bananer i fruktskålen och ville hitta på något gott med dem. Vanligtvis brukar jag skära upp dem i bitar och sen åker de in i frysen. Med frysta bananer kan man göra den godaste glassen, recept på den hittar du HÄR! Jag bukar även baka nyttiga havrecookies, mina barns favoriter, recept på dem finns HÄR! Denna gång ville jag testa att baka något nytt och det blev en saftig banankaka med choklad. Helt fri från ägg och mejeriprodukter. Den blev underbart god. Banan och choklad är en riktigt god kombination. Kakan blev saftig och mastig, mums! Ett extra plus är att den är busenkel att baka. 
chokladkaka

Ca 10-12 bitar
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3/4 dl neutral olja (raps- kokos- eller solrosolja funkar bra)
2 riktigt mogna och mjuka bananer
Ca 0,5-1 dl vatten (justera mängd efter storleken på bananerna)
Garnering (valfritt):
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en springorm, 25 cm, eller en brödform med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Mosa bananerna till en puré med en gaffel. Blanda sedan olja och vatten med bananerna och rör om. Häll banansmeten över de torra ingredienserna, blanda väl. Om smeten känns torr kan du späda ut den med lite mer vatten. Smeten ska dock vara ganska tjock i konsistensen. Häll smeten i formen, strö på grovhackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna helt i formen innan du skär upp den. Så enkelt och gott!

Tips på mjölkfri mjölkchoklad.

img_8676img_8679img_8695chokladkaka-3

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Bina
    22/10/2016 at 14:15

    Den ser jättegott ut och jag älskar allt med choklad , och kan säga du är jätteduktig Zeina jag älskar dina receptet , men jag undrar kan jag byta kakao till den O’boy har ingen kakao just nu.?
    Kram / Bina

    • Reply
      Zeina
      24/10/2016 at 15:00

      Hej,
      Tack så jättemycket. Kul att läsa 😀 Det blir inte riktigt samma sak med kakao men det bör nog funka bra ändå. Då får du minska mängden socker så det inte blir för sött. Lycka till. Kram

  • Reply
    Mikaela
    25/03/2017 at 20:19

    Bakade denna kaka i går förmiddag, men jag uteslöt allt socker och ersatte vaniljsockret med vaniljpulver istället. Det gick jättebra och den blev väldigt god även utan socker! 😀 Hade inte heller någon hackade choklad i, eftersom även det innehåller socker.
    Så det blev en perfekt vegansk banan-/chokladkaka utan socker! 😀 <3

  • Reply
    Cassie
    04/05/2017 at 10:23

    Hej!
    Älskar din blogg och insta! Nu är jag då sugen på att göra denna kaka men har ingen neutral olja bara oliv. Kan jag byta till smör? Hur många gram isf?
    Tusen tack för en inspirerande blogg!

    • Reply
      Zeina
      17/05/2017 at 14:21

      Hej,

      Tack snälla 😀 Smält smör och mät upp 3/4 dl, tror att det är ca 60 g smör. Lycka till

  • Reply
    Anastasia
    11/06/2017 at 00:55

    Hej! Hittade in på din blogg i jakt efter veganska recept. Ska testa detta direkt! Ser ju supergod ut!

  • Reply
    Kerstin
    05/10/2017 at 14:23

    Denna kakan är Så god! Blir glad varje gång jag upptäcker för mogna bananer i fruktskålen här hemma och den här kakan får bli räddningen för dem 😀 Tack så mycket för en inspirerande blogg Zeina!

  • Leave a Reply

    tjugo − 12 =