Jag hade övermogna bananer i fruktskålen och ville hitta på något gott med dem. Vanligtvis brukar jag skära upp dem i bitar och sen åker de in i frysen. Med frysta bananer kan man göra den godaste glassen, recept på den hittar du HÄR! Jag bukar även baka nyttiga havrecookies, mina barns favoriter, recept på dem finns HÄR! Denna gång ville jag testa att baka något nytt och det blev en saftig banankaka med choklad. Helt fri från ägg och mejeriprodukter. Den blev underbart god. Banan och choklad är en riktigt god kombination. Kakan blev saftig och mastig, mums! Ett extra plus är att den är busenkel att baka. 
chokladkaka

Ca 10-12 bitar
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3/4 dl neutral olja (raps- kokos- eller solrosolja funkar bra)
2 riktigt mogna och mjuka bananer
Ca 0,5-1 dl vatten (justera mängd efter storleken på bananerna)
Garnering (valfritt):
100 g mjölkchoklad

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Klä en springorm, 25 cm, eller en brödform med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och ställ åt sidan. Mosa bananerna till en puré med en gaffel. Blanda sedan olja och vatten med bananerna och rör om. Häll banansmeten över de torra ingredienserna, blanda väl. Om smeten känns torr kan du späda ut den med lite mer vatten. Smeten ska dock vara ganska tjock i konsistensen. Häll smeten i formen, strö på grovhackad choklad och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt kakan kallna helt i formen innan du skär upp den. Så enkelt och gott!

Tips på mjölkfri mjölkchoklad.

img_8676img_8679img_8695chokladkaka-3

Kopiera