Grönsaker/ Huvudrätt/ Vegetariskt

Broccolibiffar

Läckra broccolibiffar serverade med en god dressing och bulgur eller couscous.  Väldigt omtyckta av stora som små! Detta recept är ett mycket gammalt och omtyckt sådant på bloggen som jag har uppdaterat den med nya fräscha bilder. 

Biffarna, 6 portioner
1000 g broccoli (helst färsk broccoli men fryst funkar också bra)
2,5 dl ströbröd
3 st ägg
200 g riven ost (välj valfri ostsort, tex mozzarella, fetaost, västerbottenost osv)
Välj en av kryddsättningarna till biffarna, båda ger ett fantastiskt resultat eller krydda efter smak:
Kryddmix 1:
1 tsk gurkmeja
1 msk curry
1 msk paprikapulver
Örtsalt eller vanlig salt
Svartpeppar
Kryddmix 2:
1 msk basilika
1 msk finhackad gräslök
Örtsalt eller vanlig salt
Svartpeppar

Dressing
3 dl cremefraiché
1 dl majonäs
3 msk finhackad gräslök eller rödlök
1 msk senap (valfri sort)
1,5 tsk örtsalt
Svartpeppar

Serveringsförslag:
Bulgur– recept finns HÄR! (uteslut kikärtorna)
Couscous:
3 dl vatten
3 dl finkornig couscous
2 msk olja
1 tsk salt eller en bit buljong

Gör såhär:
Broccolibiffarna: Skär bort stjälken på broccolin och dela broccolihuvuden i stora bitar. Koka upp i saltat vatten några minuter tills de mjuknar, ca 4 min. Sila av och lägg sedan i en bunke, finfördela broccolin med en potatis press eller finhacka dem. De ska inte bli en puré, små bitar. Lägg i övriga ingredienser och välj en av kryddmixen. Blanda allting ordentligt och ställ sedan åt sidan och låt svälla en stund, ca 15-20 min. Hetta upp olja i en stekpanna, forma biffarna och stek sedan dem ca 4 min på varje sida på medelvärme.

Couscousen: Koka upp vatten tillsammans med olja och salt/buljong. Tag av kastrullen från värmen och rör i couscousgrynen, lägg på ett grytlock och låt stå i 5 minuter. Rör om med en gaffel och servera!

Dressingen: Blanda allting och låt stå en stund i kylen innan servering!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Dalia
    27/06/2016 at 17:47

    Hej! tror du att det skulle funka med vanlig hushållsost för biffarna?
    med vänliga hälsningar Dalia

    • Reply
      Zeina
      29/06/2016 at 11:33

      Hej 🙂
      Absolut, funkar superbra. Lycka till /Zeina

  • Reply
    Susan
    24/07/2016 at 10:34

    Går dessa att frysa in?

    • Reply
      Zeina
      24/07/2016 at 17:46

      Det går bra 🙂

  • Reply
    Louise
    13/09/2016 at 13:16

    Vilken storlek på broccolihuvud har du använt? Finns ju både mindre och större som är färdiga att köpa färskt i butik.

    • Reply
      Zeina
      18/09/2016 at 20:16

      Ca 250 g styck 😀

      • Reply
        Louise
        19/09/2016 at 04:32

        Tack för svar! ☺️

  • Reply
    Sofia
    27/10/2016 at 14:46

    Hej! Jag undrar om man kan ersätta osten med något annat? Assåå älskar din blogg ma sha Allah! Lagar nästan alll mat hemma mha bloggen

    • Reply
      Zeina
      27/10/2016 at 21:32

      Hej,
      Så himla trevligt att läsa, det glädjer mig att du gillar mina recept. Tack snälla 😀 Du skulle kunna öka mängden ströbröd så biffarna håller ihop. Lycka till och hoppas att de blir bra. Kram

  • Reply
    Helena
    05/01/2017 at 13:08

    Går det att använda fryst broccoli?

    • Reply
      Helena
      08/01/2017 at 15:11

      Jo, det gick märkte jag efter att ha provat idag. Osäker på mängd, men jag tog kanske 500g. Möjligt att jag hade kunnat ökat något. Hela familjen tyckte om 🙂

    • Reply
      Zeina
      09/01/2017 at 11:12

      Ursäkta sent svar❤ Det funkar bra med fryst

      • Reply
        Helena
        10/01/2017 at 21:57

        Har du koll på lämplig mängd?

        • Reply
          Zeina
          10/01/2017 at 22:10

          Ca 600 g

  • Reply
    Camilla Ohlsson
    08/10/2017 at 19:10

    Kanon! Köpte broccoli idag och nu vet jag vad det ska bli av dem!

  • Reply
    Camilla Ohlsson
    14/10/2017 at 12:10

    De blev toppengoda! Tog kryddmix 2. Gör ofta vegetariska biffar men hade inte provat med broccoli tidigare. Mums!

  • Leave a Reply

    14 + 18 =