Fisk & Skaldjur/ Sydamerika

Fisktacos med dressing & mexikansk coleslaw

Enkel och god fisktacos som är omöjlig att misslyckas med. Du kryddar bara upp fisken med tacokrydda och steker den snabbt. Servera gärna med den goda tacosåsen och ljuvliga coleslawn som jag har föreslagit nedan. Annars kan du även servera fisken med klassiska tacostillbehör, som salsa, guacamole och sallad. Om du vill ha en frasig och panerad fisk kan du följa receptet på fish and chips och sedan servera i tortillabröd.

4 portioner
Fisken:
4 st fiskfiléer (jag använder torsk)
1 msk tacokrydda- recept på hemmagjord tacokrydda hittar du HÄR! om du vill göra egen mix
Lime eller citron
Smör och olja till stekning
Tacosås:
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
Saften från 1 lime
Ca 1 msk tacokrydda
Serveringsförslag:
Mexikansk coleslaw
Tortillabröd
Guacomole
Riven ost
TIPS! Om du vill ha en frasig fisk panering kan du följa receptet på fish and chips HÄR!

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop coleslawn enligt receptet HÄR! Blanda alla ingredienser till tacosåsen och låt stå i kylen en stund.

Om du använder fryst fisk tinar du först upp den. Torka fisken med hushållspapper. Strö tacokrydda över fiskfiléerna. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken ca 4-5 min på varje sida. Tillagningstiden kan variera beroende på hur tjocka fiskfiléerna är. Stek inte fisken längre än nödvändigt, då kan den bli torr. När fisken är klar pressar du lime eller citron över. Servera genast. Fördela fisken i mindre bitar, lägg i tortillabröd och toppa med coleslaw, dressing och riven ost. Ta en rejäl tugga och njut! Smaklig måltid! 

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

11 + 5 =