Färs/ Husmanskost/ Huvudrätt/ Libanon/ Utvalt

Kafta med grönsaker- Köttfärsbiffar

Kafta- Köttfärsbiffar som får puttra i en och samma stekpanna med massa grönsaker. Det blir så himla gott och så smidigt på köpet! Bara släng ner allt i stekpannan och du har en utsökt middag att servera. Smakerna är influerade från det libanesiska köket men var inte rädd för att experimentera med kryddorna. Ha i det du tycker om!
Fotor_14428551864503

Köttfärsbiffarna:
800 g köttfärs av valfri sort
1 dl finhackad färsk persilja
1 tsk sjukryddor- recept hittar du HÄR!
0,5 tsk kaftakrydda (färdig kryddblandning som finns att hittas i välsorterade mataffärer, skulle du inte hitta den kan du ersätta den med lika mängd sju kryddor)
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Tillsättning i stekpannan:
2 lökar
2 paprikor (valfri färg)
2 tomater
10 st coktailtomater (kan bytas ut mot 1 vanlig tomat)
2 vitlöksklyftor
1 buljong av valfri sort (jag gillar kött- eller hönsbuljong)
1 tsk paprikapulver
Svartpeppar
3 dl vatten
1 dl finhackad persilja
2 tsk Sumak (orientalisk krydda som är syrlig, kan ersättas med några droppar citron)
1-2 chili om du gillar hetta
Servera gärna med bulgur– recept hittar du HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till biffarna ordentligt utan att överarbeta färsen. Forma till avlånga biffar med fuktiga händer och stek i en rymlig stekpanna med höga kanter. Det är ok om de inte blir helt genomstekta. Skaka pannan så de bryns runt om.

Hacka alla grönsaker i klyftor, behåll vitlök och coktailtomater hela. Lägg allting på biffarna, smula i buljong, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och skaka pannan så det hela fräses upp lite snabbt. Häll sedan i vattnet och låt småputtra under lock i ca 15- 20 min, skaka stekpannan då och då. Ta bort locket och låt få puttra 5 min till. Strö sedan på persilja och sumak. Servera genast direkt ur pannan. Fantastiskt gott med bulgur och en klick yoghurt eller ajvar. Smaklig spis!
Fotor_14428568989162Fotor_14428554310480
Fotor_14428570368517Fotor_144285569741220

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Karin Andersson
    18/03/2016 at 19:36

    En favorit som jag gjort flera gånger på olika sorters köttfärs. Personligen gillar jag den med lammfärs bäst, men alla smakar supergott.

    • Reply
      Zeina
      20/03/2016 at 23:04

      Blir så glad att läsa allt fint du har skrivit här på bloggen, tack så hjärtligt. Det glädjer mig att du har hittat recept som du tycker om hos mig 🙂 kram

  • Reply
    Cissi
    23/03/2016 at 19:27

    Tror jag hamnat i himmelriket!
    Så många härliga recept

    • Reply
      Zeina
      26/03/2016 at 00:03

      Åh tack underbara du ❤ kul att du har hittat hit. Kram

    Leave a Reply

    fyra + femton =