Kyckling/ Röror och guckor/ Smörgåsar/Baguetter

Kall Kycklingröra med curry

En kall kycklingröra med currysmak som passar perfekt till bakad potatis eller som fyllning i baguetter. Jag gör röran från scratch och grillar kycklingen själv. Det godaste kycklingröran jag någonsin smakat.
2

4 portioner Kycklingröra
Röran:
3 st stora kycklingfiléer (ca 650 g)
3 dl cremé fraiche (valfri fetthalt)
2 dl majonäs
1 röd paprika, finhackad
0,5 dl finhackad rödlök eller purjolök
2 tsk curry
0,5 tsk paprika pulver
3/4 tsk gurkmeja (för den fina gula färgens skull)
Salt & peppar efter smak (gärna örtsalt)
Kryddor till grillad kyckling:
1,5 tsk grillkrydda
1 tsk curry
3/4 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar
Recept på bakad potatis hittar du HÄR! 

Gör såhär:
Torka kycklingfiléerna med hushållspapper och strö på alla kryddor. Klappa kryddorna med handen eller undersidan av en sked tills de fastnar på filéen. Ställ åt sidan medan du blandar ihop röran. Blanda majonäs, cremé fraiche och kryddorna till röran ordentligt. Tillsätt hackad paprika och lök, ställ sedan i kylen.

Hetta upp ugnen till 250° med grillfunktion på. Se till att ugnen blir ordentligt varm. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen på hög värme, ca 3 min på varje sida. Lägg sedan i en ugnsform och ta direkt in mitt i ugnen. Sänk värmen till 200° och låt tillagas i ca 20-25 min (tills kycklingen är genomstekt). Ta ut och täck genast med folie och låt stå i ca 15-20 min. Hacka sedan i tärningar och låt kallna helt. Blanda kycklingen med curryröran. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig i kylen upp till 2 dagar. Gott att ha i bakad potatis eller i baguetter. Recept på bakad potatis hittar du HÄR!
121314
1516 19
217

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Camilla
    31/03/2017 at 19:53

    Supergott tack för ännu ett gott recept. Mycket smak men inte för starkt så passade båda barnen 1 & 4.

  • Leave a Reply

    1 × 5 =