Gratäng/ Grytor/ Kyckling/ Pasta & Nudlar

Kycklinggratäng med curry och mangochutney

En riktigt god och lättlagad kycklinggratäng med curry, mangochutney och sambal oelek. Den sköter sig själv i ugnen och slängs ihop på ett kick. Vardagsmat när den är som bäst. Passar lika bra att serveras med ris eller pasta.

4-6 portioner
4-6 st kycklingfiléer
1 stor röd paprika
1 burk minimajs (ca 425 g)
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
2 dl grädde (kan uteslutas)
1 msk sambal oelek
2-3 tsk gul currypulver
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja och stek kycklingfiléerna i ca 3 min på varje sida. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Skär paprikan i strimlor, skär minimajsen i ca 1 cm långa bitar, finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna över kycklingen. Blanda crème fraiche, grädde, mango chutney, curry, sambal oelek, salt och peppar i en skål. Häll currysåsen över kycklingen. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25-30 min. Servera gratängen med sallad, ris eller pasta.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    J
    10/09/2018 at 19:03

    Gjorde detta receptet fast veganiserade det med hälsans köks ”filebitar” och havrefraiche samt havregrädde och det blev jättegott! Tack för en bra blogg

  • Reply
    Heidi
    12/09/2018 at 20:32

    Bor I Spanien och det är svårt att få tag i Creme Fraiche. Kan man använda 5 dl grädde ist? Ser så gott ut! Mvh, dålig i matlagning som det kanske märks 🙂

    • Reply
      Zeina
      20/09/2018 at 09:25

      Hej,
      Det borde inte vara några problem alls med grädde.
      Lycka till och hoppas att det smakar. Kram 🙂

    Leave a Reply