Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i. Funkar utmärkt att frysas in. Se till att knåda degen ordentligt, gärna i en bakmaskin eller länge för hand. Jag föredrar vetemjöl special till dessa, brödet blir extra luftigt då. Dessa frallor är mina absolut favoritbröd att baka, de är riktigt goda.
f1

12 st luftiga frallor
5 dl mjölk, gärna 3% fetthalt
30 g jäst (lite mer än en halv jäst)
Ca 12 dl vetemjöl special
50 g rumstempererat smör
1,5 tsk socker
1,5 tsk salt
Pensling
Ägg eller vatten
Förslag på topping att strö på brödet
Solrosfrön
Sesamfrön
Pumpafrön
Havregryn
Valmofrön

Gör såhär:
Värm mjölk fingervarmt, ljummen. Blanda alla ingredienser och arbeta i hushållsmaskin (eller för hand) i ca 10 min. Degen ska inte vara kladdig, en smidig och lättarbetad deg. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa i 45 min. Häll ut degen på lätt mjölat bord. Dela i 12 bitar och forma till runda eller avlånga frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i ca 1 timme.

Värm ugnen till 200°. Pensla försiktigt med ägg eller vatten och strö sedan på önskad topping. Grädda i mitten av ugnen på 200° i ca 10-15 min. Låt dem svalna på plåten i 10 min utan att du täcker dem med bakduk.
11918952_1597095307222963_5526862435457051924_nf1
f2f5

Kopiera