Grönsaker/ Husmanskost/ Sallader/ Sverige

Pressgurka

Pressgurka är ett gott tillbehör till maten och passar perfekt till de flesta rätter. Särskilt med köttbullar. Recept på köttbullar hittar du HÄR!  och på köttbullar i gräddsås HÄR!

Recept på pressgurka
1 gurka- skivad tunt med mandolin eller osthyvel
0,5 tsk salt
2 msk ättika (12% styrka)
0,5 dl vatten
2 msk vitvinäger
2 msk socker
3/4 tsk vit- eller svartpeppar
1 dl finhackad persilja

Gör såhär:
Strö salt på gurkan och lägg en tyngd över. Låt stå i 30 min. Blanda ättika, vinäger, socker, peppar och vatten. Rör om tills sockret löses upp. Häll av gurkspadet som runnit av gurkan. Blanda ättiksvattnet och persiljan med gurkan och ställ i kylen minst 1 timme innan servering.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lynn
    13/03/2016 at 21:00

    Gjorde just detta. Supergott. Vi är ofta och hämtar recept från din sida och jag börjar i ärlighetens namn känna mig som en stalker, men det är bara för att dina recept är så bra. Tummen upp.

    • Reply
      Zeina
      13/03/2016 at 23:55

      Hahah så söt du är 😀 det glädjer mig att du hittar inspiration hos mig. Jag tackar så mycket. Kram på dig fina du /Zeina

    Leave a Reply