Buffé/ Grönsaker/ Sallader/ Vegetariskt

Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss!

Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jessica Sundberg
    09/02/2017 at 08:06

    Älskar dina recept! Den här salladen måste jag pröva. Jag gör en variant som är magiskt god http://attlevasunt.se/gor-en-god-och-mycket-nyttig-rakostsallad

    Kram!

  • Leave a Reply

    tjugo − 10 =