Buffé/ Grönsaker/ Sallader/ Vegetariskt

Treveckorssallad- Vitkålssallad med lång hållbarhet

Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss!

GLÖM INTE ATT FÖLJA ZEINAS KITCHEN PÅ INSTAGRAM HÄR!

Ca 10 portioner
1 kg vitkål
800 g morötter
En halv purjolök eller en rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
Dressing:
1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)
0,5 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 msk salladskrydda
Ca 1 msk örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)

Gör såhär:
Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger. Täck väl och låt stå i kylen några timmar innan servering. Salladen håller sig i kylen i ca 2-3 veckor.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Jessica Sundberg
    09/02/2017 at 08:06

    Älskar dina recept! Den här salladen måste jag pröva. Jag gör en variant som är magiskt god http://attlevasunt.se/gor-en-god-och-mycket-nyttig-rakostsallad

    Kram!

  • Reply
    Martin
    17/02/2017 at 12:40

    Hej! Jättegod sallad dock så upplever jag att salladen blir lite besk efter någon vecka. Tips eller förslag på hur jag kan undvika detta? Annars en fantastisk matsida som jag prövat och kommer att pröva fler recept från, tack!!!

    Martin

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 11:32

      Hej,
      Tack snälla 😀
      Det kan vara vitkålen som har påverkat smaken, vissa kan ha en besk eftersmak. Hoppas att det blir bättre nästa gång 😀

  • Reply
    Jenny
    20/02/2017 at 11:59

    Tips på vad man skulle kunna byta ut morötterna i salladen mot!?!?

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 11:21

      Det går bra att utesluta dem helt och ha i mer vitkål 😀

  • Reply
    Mikaela
    21/02/2017 at 20:54

    Nu vet jag hur jag INTE ska strimla nästa gång jag gör den här salladen.. Jag försökte strimla med matberedaren, men det blev bara gegga utav paprikan och purjolöken.. jaja, den fick åka ner i en burk i alla fall! Ska pröva med min mandolin nästa gång ^^

  • Reply
    Tony Wieslander
    27/02/2017 at 10:29

    Hej!
    Är sockret även för hållbarhetens skull?
    Eller skulle det funka med honung?
    Mvh Tony W

    • Reply
      Zeina
      03/03/2017 at 12:59

      Hej,
      Sockret är för hållbarhetens skull men om man inte planerar att bevara salladen i 3 veckor så funkar det bra med honung 😀

  • Reply
    Therese
    08/03/2017 at 19:49

    Hej, vad kan man ta om man inte kan få tag på salladskrydda?

    • Reply
      Zeina
      09/03/2017 at 10:55

      Hej!
      Ta vilka torkade örter som helst som du tycker smakar gott 😀 Tex örtsalt, oregano och persilja passar fint i salladen.

    Leave a Reply

    18 − 17 =