Bönor/ Bulgur/ Soppor/ Turkiskt/ Vegetariskt

Turkisk linssoppa- Vegansk

En lättlagad turkisk linssoppa med bulgur och mynta. Bulguren i soppan gör den extra fyllig och mättande. Lättlagad, värmande och god. Denna soppa har klassiska smaker från det turkiska köket såsom mynta, tomat och bulgur.

Turkisk linssoppa med bulgur och mynta, 4 portioner
2 dl röda linser
1 dl fin bulgur (små korn)
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 burk krossad tomat
1,5 liter vatten
2 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
2 msk torkad mynta
Salt och svartpeppar efter smak
TIPS! Du kan byta ut myntan mot persilja

Gör såhär:
Hetta upp olja i en stor kastrull, stek löken tills den mjuknar, ca 2 minuter. Blanda i tomatpuré, vitlök och stek 1 minut till.
Häll i röda linser, bulgur, hett vatten, krossad tomat och alla kryddor. Koka upp och sänk värmen till medelvärme, låt soppan sjuda tills linserna är mjuka, ca 30 minuter. Rör om i grytan med jämna mellanrum och späd ut med mer vatten vid behov. Mixa soppan slät med en mixer och servera!TURKISK LINSSOPPA

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Mårtenssons Kök
    21/02/2016 at 20:54

    Perfekt alternativ till Indisk linsgrytan/soppan Daal som vi gärna gör när fantasin tryter, den ska absolut testas!
    Kramar

    • Reply
      Zeina
      22/02/2016 at 21:50

      Så gott 😀 Ha det fint
      Kram på er /Zeina

  • Reply
    Aya
    02/05/2016 at 16:10

    Kan man skippa bulgur?

    • Reply
      Zeina
      07/05/2016 at 00:42

      Det kan man göra 🙂

    Leave a Reply

    4 × 5 =