Potatis/ Röror och guckor/ Vegetariskt

Vegetarisk röra till bakad potatis

En enkel och god krämig röra med soltorkad tomat och avokado som passar perfekt till bakpotatis.

Fler goda recept på fyllningar till bakpotatis hittar du HÄR!

6 portioner
6 st bakpotatisar
Fyllning:
2 st mjuka avokado
Ca 6 st soltorkade tomater
1 rödlök
1 röd paprika
1 liten vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
Några droppar tabasco (om du gillar hetta annars uteslut)
Salt & peppar
Garnering:
1 lime
Valfria örter (jag tog gräslök)
TIPS! Du kan smula fetaost i röran eller ha i majs.
Serveringsförslag:
Kokta majskolvar

Gör såhär:
Hacka alla grönsaker till fyllningen, skala och mosa avokadon. Blanda ihop alla ingredienser till röran och ställ i kylen under tiden du bakar potatisarna.

Baka potatis: Värm ugnen till 225°. 6 st bakpotatisar på en plåt. Nagga potatisarna med en gaffel eller gör ett kryss i mitten. Baka mitt i ugnen tills de mjuknar, ca 1 timme.

Vid servering öppnar du upp potatisen. Kryddar med salt och peppar, lägg gärna en klick smör i potatisen. Toppa med fyllningen, pressa lite lime över och garnera med örter. Servera med sallad eller kokta majskolvar.

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply